Сервіс для ЛГБТК+ знайомств продавав дані користувачів рекламодавцям

  • 23 Квітня 2024

До колективного позову приєдналося вже понад 670 осіб.

Сервіс для ЛГБТК+ знайомств продавав дані користувачів рекламодавцям зображення

Британські користувачі платформи для знайомств та зв’язків ЛГБТК+ Grindr подали колективний позов, де стверджується, що їхні персональні дані були передані третім особам без їхньої на те згоди, що є прямим порушенням законодавства Сполученого Королівства про захист особистої інформації.

Юридична фірма Austen Hays, яка представляє інтереси позивачів, стверджує, що продаж даних відбувався неодноразово, до квітня 2018 року, і між травнем 2018 року та квітнем 2020 року, тобто понад два роки, хоча не виключає й інших періодів, протягом яких конфіденційність користувачів порушувалася. А дані були дуже чутливі, бо, зокрема, містили ВІЛ-статус користувачів, дані про їхнє етнічне походження, сексуальну орієнтацію та сексуальне життя. Уся ця інформація продавалася рекламним компаніям Localytics та Apptimize, і це, як стверджується в позові, «дозволило потенційно необмеженій кількості третіх сторін націлювати та/або налаштовувати рекламу на користувачів».  

До колективного позову вже приєдналися понад 670 користувачів Grindr, і юристи кажуть, що ще тисячі зацікавлені у приєднанні, а ще – що постраждалі, у разі успіху справи, можуть отримати тисячі фунтів стерлінгів компенсації, з огляду на серйозність порушення. Компанія Grindr зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі, що позиціює себе як найбільший у світі сервіс знайомств для геїв, бісексуалів, транссексуалів і квір-персон, і має мільйони користувачів в усьому світі, вже не вперше наражається на неприємності. У грудні 2021 року її оштрафували на 65 млн норвезьких крон, тобто приблизно на 4,8 млн фунтів стерлінгів, за таку саму оказію – передавання особистих даних третім особам без згоди користувачів та належних правових підстав.

Email розсилка