Air Europa просить своїх клієнтів анулювати кредитні картки

  • 12 Жовтня 2023

Витік даних загрожує пасажирам фінансовими втратами.

Air Europa просить своїх клієнтів анулювати кредитні картки зображення

Іспанська авіакомпанія Air Europa, яка нещодавно зазнала кібератаки, наполегливо рекомендує своїм клієнтам анулювати ті кредитки, якими вони розплачувалися за її послуги, і оформити нові. Через витік конфіденційних даних, як-от номери, терміни дії та CVV-коди карток, клієнти можуть стати жертвами кібершахрайства або підробки кредиток.   

Пильний IT-персонал авіакомпанії оперативно відреагував на кібератаку, запобігши набагато серйознішому витоку даних – йшлося про особисту інформацію мільйонів осіб. Air Europa запевняє, що наразі доказів використання викрадених даних в інтернеті немає, однак радить своїм пасажирам замінити картки.

Іспанська організація споживачів і користувачів (OCU) заявила, що вживе суворих заходів проти авіакомпанії, якщо та не зможе ефективно захистити дані своїх клієнтів. 2021 року OCU вже оштрафувала Air Europa на 600 тисяч євро за нездатність захистити особисту інформацію пасажирів – через витік даних 2018 року постраждало пів мільйона осіб. У разі, якщо такі інциденти повторюватимуться, OCU обіцяє залучити уряд для відкликання операційної ліцензії Air Europa.        

Email розсилка