Палата представників США підтримала заборону TikTok

  • 23 Квітня 2024

Вдруге.

Палата представників США підтримала заборону TikTok зображення

20 квітня 2024 року Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт №8038, який змушує компанію ByteDance, що володіє TikTok, продати свої активи, або ж її платформа у США буде заборонена. За цей закон проголосували 360 парламентарів, проти – 58. Найближчим часом його, разом з пакетом допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, передадуть на розгляд Сенату – із ймовірністю 80 % його схвалять.   

Попередній законопроєкт про заборону TikTok, ухвалений ще в березні 352 голосами Палати представників, Сенат досі не пройшов. Цього разу адміністрація Байдена, яка заборону підтримує, включила в білль повноваження для президента щодо встановлення санкцій проти росії та Ірану, тож його мають розглянути негайно, і затягти час, як з окремим законопроєктом, вже не вдасться.   

Голова сенатського комітету з торгівлі Марія Кантвелл підтримує закон – як порівняти з попередньою версією, він дає ByteDance більше часу на відмову від TikTok; на продаж соцмережі китайська компанія може отримати рік, а не пів року, як це планувалося раніше (9 місяців у самому законі та ще три, якщо на те буде воля президента).

Email розсилка