Директор ФБР просить приватний сектор про посилену підтримку державної кіберрозвідки

  • 20 Вересня 2023

Cтає дедалі важче зрозуміти, де закінчується діяльність окремих кіберзлочинців і починається вороже втручання іноземних держав.

Директор ФБР просить приватний сектор про посилену підтримку державної кіберрозвідки зображення

Виступ директора ФБР Крістофера Рея на конференції з кібербезпеки mWise Mandiant-2023 у Вашингтоні містив низку цікавих тез. Зокрема, пан Рей заявив, що уряд більше, ніж будь-коли, покладається на підтримку приватного сектора в убезпеченні державної інфраструктури США, а також вкотре згадав про загрози від використання ШІ ворожими державами, та про чисельну перевагу хакерів з Китаю над кіберагентами зі Сполучених Штатів – принаймні 50 до 1.

Злочинці і ворожі уряди вже використовують цю технологію (ШІ). Китай готовий використовувати плоди свого повсюдного хакерства для отримання влади за допомогою ШІ та ще потужніших хакерських зусиль.

Крістофер Рей, директор ФБР

ФБР у співпраці з міжнародними правоохоронцями розпочало активне втручання в інфраструктуру і групи програм-вимагачів. І, хоча зусилля уряду, зокрема й CISA (Агентство з кібербезпеки та захисту інфраструктури США), були ефективними, США значною мірою покладаються на «спільні державно-приватні» операції для виявлення і викорінення загроз.

Окрім китайських, загрозою кібербезпеці США є ще й північнокорейські та російські хакери. Росіяни також є реальною небезпекою для української і східноєвропейської інфраструктури. Тож, попри те, що, на думку пана Рея, приватний сектор далеко не завжди у захваті від співпраці з федералами, вдалі її приклади, як-от скоординовані зусилля уряду і компанії Colonial Pipeline після хакерської атаки на американську трубопровідну систему, свідчать – одночасне використання державних і приватних ресурсів допомагає легше і швидше виявляти кіберзлочинців та максимально запобігати повторним атакам.

Email розсилка