У Apple кажуть, що краще зберігати дані поза хмарою

  • 26 Вересня 2023

Мотивують це надійнішим захистом інформації.

У Apple кажуть, що краще зберігати дані поза хмарою зображення

Вереснева презентація Apple Wonderlust привернула чималу увагу, особливо у сфері статистики цифрових переглядів. І саме на ній пролунав вельми цікавий заклик від технологічного гіганта – захистіть свої дані, зберігаючи їх якнайдалі від хмарного сховища.   

Корпорація Apple, що виготовляє свої пристрої на Індійському субконтиненті, а маркує їх як розроблені у США через власне ексклюзивне ПЗ, створене інженерами з Купертіно, дала таку пораду, не акцентуючи на конкретних її причинах, проте детально пояснила, як чип А17 Pro-System для iPhone 15 Pro зберігає дані локально, поза хмарним сховищем.

Переваги периферійної обробки даних добре відомі. У такий спосіб мінімізуються проблеми із затримкою через слабкий Wi-Fi чи стільникову мережу, і пом’якшуються загрози атак штибу «людина посередині». iPhone 15 Pro та смартгодинник Watch Series 9 від Apple зберігають конфіденційну інформацію, як-от дані про стан здоров’я, безпосередньо на пристроях. Такий підхід забезпечує користувачам швидкий доступ до потрібних даних і усуває чимало проблем з безпекою – здебільшого інформація не проходить через хмарне сховище.  

Це стало можливим завдяки 16-тиядерному нейронному процесору Neural Engine, який використовує машинне навчання та алгоритми ШІ для периферійної обробки особистих даних. 16 ядер також мають чипи M2 і M2 Max, що використовуються в пристроях Mac.      

В Україні вже відкрито попереднє замовлення на iPhone 15 Pro – ціни стартують від $1500. Початок продажів анонсують 29 вересня 2023 року.    

Email розсилка