SpaceX створить шпигунську супутникову мережу для уряду США

  • 18 Березня 2024

Сума контракту становить $1,8 млрд.

SpaceX створить шпигунську супутникову мережу для уряду США зображення

Компанія SpaceX уклала договір з Національним розвідувальним управлінням (НРУ) Міністерства оборони США на створення мережі із сотень низькоорбітальних супутників-шпигунів, здатних працювати одночасно за принципом бджолиного рою, і виявляти потенційні цілі практично у будь-якій точці земної кулі.

Мережа, що має назву Starshield, може збирати зображення Землі в режимі реального часу, безперервно, за допомогою супутників для збору і передавання даних. Інформації про дату запуску Starshield немає, SpaceX та НРУ прямо не підтверджують участь компанії Ілона Маска у цьому проєкті, однак представник Пентагону заявив, що така система справді розробляється.

НРУ розробляє найпотужнішу, найрізноманітнішу і найстійкішу систему розвідки, спостереження і рекогносцировки, яку бодай колись бачив світ.

Програма Starshield коштує уряду США $1,8 млрд, позиціюється вона як один з інструментів національної безпеки, і, за твердженням п’яти незалежних джерел, які анонімно вирішили поспілкуватися зі ЗМІ на цю тему, від супутників Маска «ніхто не зможе сховатися». До програми залучені й інші компанії, але які саме – теж лишається таємницею.

Email розсилка