Урядові вебсайти Канади заблоковані кібератаками з Індії

  • 30 Вересня 2023

Політика знову впливає на кіберпростір.

Урядові вебсайти Канади заблоковані кібератаками з Індії зображення

На численних урядових вебсайтах Канади виникли проблеми з продуктивністю, і з’явилися повідомлення про помилки через атаку індійських хакерів. Федеральна розвідка Канади прогнозує зростання інтенсивності таких атак, а причиною їх стала ескалація напруженості між адміністраціями Трюдо і Моді.

Нещодавно прем’єр-міністр Джастін Трюдо звинуватив уряд Індії у вбивстві одного з провідників руху за незалежність сінгхів Хардіпа Сінгха Ніджара. Загиблий був громадянином Канади і загинув біля храму у передмісті Ванкувера. Трюдо заявив, що вважає цей злочин порушенням суверенітету держави, і його уряд не толеруватиме жодної форми іноземного втручання. Згодом Канада вислала високопоставленого індійського дипломата, уряд Нарендри Моді відповів симетрично, а хакерська група Indian Cyber ​​Force, базована в Індії, ініціювала кібератаки на національну інфраструктуру Канади.  

Несподіванкою стало те, що основного удару зазнав вебсайт Збройних сил Канади: хакерам вдалося вивести його з ладу на понад три години. Позаяк військові комп’ютерні мережі зазвичай від’єднанні від інших урядових сайтів, синхронізований збій на всіх цих платформах є водночас і дивним, і тривожним.  

Міністр оборони Канади Білл Блер підтвердив інцидент з сайтом ЗС Канади і заявив, що це була атака типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS), за якої вебпортал наповнюється шахрайським трафіком, що викликає серйозні збої та блокування доступу до нього реальних користувачів.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар спростував те, що цю атаку вчинили індійські хакери, фінансовані спецслужбами, однак утримався від коментарів щодо можливого зв’язку кіберзлочинців із керівною партією БДП. А тим часом хакери сигналізували про намір і надалі активно атакувати урядові сайти Канади.  

Email розсилка