Google ускладнює пересилання масових повідомлень

  • 04 Жовтня 2023

Ймовірно, тепер тека «Вхідні» у Gmail стане чистішою.

Google ускладнює пересилання масових повідомлень зображення

Нові правила користування Gmail, які впроваджує Google, мають зменшити кількість спаму, спростити відписку від масових відправників і закрити лазівки в безпеці електронної пошти, якими користуються хакери.

До лютого 2024 року Google має застосувати нові вимоги до відправників, що надсилають понад п’ять тисяч повідомлень на добу. У межах цих вимог Google встановить чіткий поріг спаму; чинні правила масової розсилки радять відправникам тримати відсоток спаму нижчим за 0,3, але наразі це лише рекомендація. Набуття нею статусу правила, стверджують у Google, зменшить кількість спаму у теці «Вхідні», і дозволить користувачам скасовувати підписку на маркетингові розсилки одним клацанням миші. Цю можливість користувачам мають надати самі масові відправники, а запити на скасування підписки вони мусять обробити протягом двох діб.

Крім того, у компанії стверджують, що відправникам масових розсилок доведеться «ретельно перевіряти» свої листи згідно з вимогами Google, а це закриє наявні лазівки для кіберзлочинців, і зробить джерело відправлення безпечнішим і надійнішим. У серпні компанія оголосила, що встановить додаткові кроки перевірки для додавання адреси та редагування фільтрів, а в травні почала розширення функції «Звіт у темній мережі», яка дає змогу перевірити, чи не публікувалася ваша електронна адреса у даркнеті.     

Email розсилка