Ізраїльська лікарня використовує розпізнавання облич для ідентифікації загиблих і поранених

  • 12 Жовтня 2023

Родичі надсилають фото зниклих безвісти, а ПЗ Corsight AI шукає збіги з пацієнтами.

Внаслідок нападу ХАМАС на прикордонні ізраїльські міста вже загинуло понад 1000 осіб, і щонайменше 2700 отримали поранення. Фахівці медичного центру Сорока, що на сході від Гази в Беер-Шеві, почали використовувати розпізнавання облич, щоб допомогти людям знайти зниклих родичів.

ПЗ компанії Corsight, що працює на базі ШІ, здатне робити знімки людини, зокрема, й зі слідами травми на обличчі, і знаходити збіги серед фото, надісланих родичами. Технологія надана лікарні безоплатно, користування нею добровільне – для родин створили окрему адресу електронної пошти. Фахівці кажуть, що Corsight AI справді працює, і що за «відносно короткий час вдалося подарувати згорьованим родинам мир».       

У компанії Corsight стверджують, що їхня програма може ідентифікувати людину за частковим зображенням лиця, і навіть у масці чи захисних окулярах. Corsight пропонувала цю технологію турецькому уряду після нищівного землетрусу, який забрав життя 50 000 осіб, і, хоча тоді обрали інше рішення, саме за допомогою технології розпізнавання облич вдалося зв’язати дітей, які під час катастрофи були без супроводу, з їхніми батьками.  

Компанія Corsight заснована 2019 року і є дочірньою компанією Cortica Group, що працює над розробками ШІ. Corsight підтримує венчурна інвестиційна компанія AWZ Ventures, зі штаб-квартирою у Торонто, серед партнерів і консультантів якої – колишні розвідники і впливові політики, як-от експрем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер, і ексдиректор ЦРУ Джеймс Вулсі. Керівництво Corsight також має тісні зв’язки з розвідкою, зокрема, й з ізраїльською.      

Email розсилка