Росія збільшила активність атак на Фінляндію в інтернеті

  • 18 Жовтня 2023

Чиновник фінської розвідки каже, що спроби шпигунства почастішали після вторгнення в Україну

Росія збільшила активність атак на Фінляндію в інтернеті
Росія збільшила активність атак на Фінляндію в інтернеті

У Фінляндії фіксують все частіші спроби онлайн-шпигунства з боку росії після повномасштабного вторгнення до Україну. Про це заявили в служби безпеки країни Supo.

Серед найпопулярніших методів атак із боку країни-агресора було загадано кібератаки та поширення дезінформації. За даними служби безпеки країни, саме росія є одним із найбільших джерел атак та розвідувальних операцій проти Фінляндії.

Після того, як Хельсінкі видворило кількох російських дипломатів, росія перенесла фокус збору розвідданих на інтернет. У червні 2023 року президент Фінляндії оголосив, що країна висилає дев'ятьох осіб з російського посольства, заявивши, що вони діяли всупереч Віденській конвенції про дипломатичні відносини. Норвегія та Швеція також вислали росіян, що виявилися офіцерами розвідки. Швеція теж заявила, що зіткнулася з ростом кіберзагроз із боку росії.

Фінські слідчі також заявили підозри щодо російського втручання до пошкодження підводного газопроводу Balticonnector у Балтійському морі. За даними влади Швеції, підводний телекомунікаційний кабель до Естонії також було пошкоджено. Міністр цивільної оборони Швеції Карл-Оскар Болін заявив, що причина на даний момент невідома.

Email розсилка