Фейковий Ілон Маск видурив у кореянки $50 000

  • 24 Квітня 2024

Вони «зустрілися» по-модному – в Instagram.

Фейковий Ілон Маск видурив у кореянки $50 000 зображення

Мешканка Південної Кореї повідомила, що шахрай, який назвався Ілоном Маском, сам додав її в друзі в Instagram ще торік у липні. Фальшивий Ілон сказав, що саме на цій платформі він вибірково спілкується із шанувальниками. Жертва, чиє ім’я не розголошується, розповіла журналістам корейської телекомпанії KBS, що спершу сумнівалася, чи реальне таке знайомство, але коли «Маск» надіслав їй фото посвідчення особи, знімки з робочого місця і заходився розповідати про роботу в Tesla та подробиці зустрічі з президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем, сумніви зникли.       

Маск говорив про своїх дітей і про те, що брав вертоліт для роботи в Tesla або Space X. І навіть сказав під час відеодзвінка: «Я люблю тебе, ти це знаєш?»

Зрештою ця «любов» і це діпфейкове відеозізнання стали жертві в копійчину, бо «Ілон» попросив свою «кохану» перерахувати 70 мільйонів корейських вон ($ 50 000) на банківський рахунок, який, однак, належав не йому, а одному з його корейських співробітників, щоб зробити жінку багатою – інвестувавши ці гроші «куди треба». Зайве казати, що жодних інвестицій жертва романтичного шахрайства не дочекалася. Це вже не вперше шахраї видають себе за Маска, видурюючи гроші у довірливих жертв, але раніше вони принаймні не удавали із себе закоханих.

Email розсилка