Що робити, якщо ваш акаунт у соцмережі зламано

  • 12 Січня 2024

Або хтось видає себе за вас.

Що робити, якщо ваш акаунт у соцмережі зламано зображення

Велика кількість особистої інформації, якою, не надто про це замислюючись, діляться користувачі соціальних медіа, є потенційною загрозою їхній же конфіденційності. Користувачі оприлюднюють свої дати народження, локації, ба навіть номери телефонів і адреси – і ці дані стають ниточками, «потягнувши» за які, досвідчений хакер може зламати практично будь-який обліковий запис. Що ж робити, якщо це сталося з вашим акаунтом?

Час є критично важливим фактором для мінімізації збитків від зламу, тому вкрай важливо негайно звернутися до служби підтримки клієнтів. Збір доказів, як-от знімки екрана та електронні листи, що підтверджують компрометацію особи, також має вирішальне значення. У кожної соцмережі є спеціальна сторінка (контакт-центр), куди можна і треба повідомляти про спробу або факт зламу вашого акаунту – але важливо знайти саме офіційну контактну сторінку, і слід бути обережними з тими URL-адресами, де вас просять надати конфіденційну інформацію. Відповідають зазвичай у терміни до 3-х діб, залежно від платформи, але команди підтримки намагаються реагувати набагато швидше. Якщо ви не отримали відповіді від соцмережі, зверніться до Кіберполіції.

А щоб за можливості запобігти зламу, компрометації та іншим неприємностям цифрового (і реального) світу, не приймайте запити на дружбу від невідомих осіб із закритими або порожніми профілями, негайно змінюйте пароль, якщо отримали сповіщення про спробу входу у ваш обліковий запис, і не забувайте, що цей пароль має бути довгим та надійним, а двофакторна авторизація – встановлюватися на ваших акаунтах за замовчуванням.  

Email розсилка