Ізраїль попросив Meta і TikTok видалити 8 000 дописів, пов’язаних з війною

  • 15 Листопада 2023

Загалом прокуратура Ізраїлю спрямувала до соцмереж 9 500 таких запитів.

Ізраїль попросив Meta і TikTok видалити 8 000 дописів, пов’язаних з війною зображення

Війна між Ізраїлем і ХАМАСом триває і в цифровій площині. За даними ізраїльської державної прокуратури, Meta і TikTok отримали понад 8 000 запитів на видалення контенту, пов’язаного з ХАМАСом. 94% вмісту, позначеного ізраїльтянами, як шкідливий, видалено.

Кількість ізраїльських запитів на видалення контенту, який підбурює до насильства і тероризму, прославляє ХАМАС та Ісламський джихад, з початку війни зросла вдесятеро. Левова їхня частка припадає на Meta (60 %) і TikTok (26 %). X (колишній Twitter) має 10%, і 4 % поділили між собою YouTube і Telegram. Представник прокуратури Ізраїлю Хадар Кац заявив, що Telegram їхні запити не задовольнив, і що співпраця з цією платформою «є серйозною проблемою». Meta, Telegram та X не коментують свою політику модерації, однак речниця Google Сара Колвін-Роулі повідомила, що з початком війни на YouTube спостерігається наплив неприйнятного контенту; видаляються десятки тисяч шкідливих відео та закриваються сотні каналів.

Соцмережі регулярно отримують урядові запити на видалення матеріалів. В останньому звіті про прозорість TikTok повідомив, що дістав майже 2 300 таких запитів у другій половині 2022 року, і 335 надійшли з росії. У першій половині 2023 року компанія Google отримала разючі 60 000 тисяч запитів, 36 000 з них надіслала рф. Meta інформацію про запити на видалення не оприлюднює.

Email розсилка