Microsoft інвестує $5 млрд у Кіберщит Австралії

  • 26 Жовтня 2023

Це – дострокові інвестиції. Попередньо йдеться про 5 років.

Microsoft інвестує $5 млрд у Кіберщит Австралії зображення

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз під час свого візиту до США представив програму «Кіберщит» від Microsoft та Австралійського управління сигналів – амбітний проєкт зі зміцнення структури кібербезпеки Австралії. У Microsoft пообіцяли додаткові $5 млрд інвестицій у розширення потужностей хмарних обчислень та інфраструктури ШІ.    

Проєкт, названий MACS (Microsoft Australian Signals Directorate Cyber Shield, тобто Кіберщит АУС та Microsoft), втілюватиметься у кооперації з експертами та військовиками; мета його, зокрема, полягає у захисті від кіберзагроз, спонсорованих державами, як-от Китай, росія, КНДР та Іран. Президент Microsoft Бред Сміт, також присутній на презентації «Кіберщита», конкретних країн не називав, але згадував про хакерські атаки на страхові та телекомунікаційні компанії, вочевидь організовані на державному рівні.     

Прем’єр-міністр Албаніз пообіцяв, що Австралія досягне високого рівня кіберстійкості до 2030 року, а Бред Сміт заявив, що це найбільша інвестиція Microsoft за всю 40-річну історію компанії в Австралії, і свідчення відданості зростанню і процвітанню країни в епоху ШІ. Також Microsoft планує збудувати 9 нових центрів обробки даних по всій Австралії – наразі таких у країні 20, та має далекосяжні плани зі створення «Академії центрів обробки даних» для навчання фахівців і підтримки понад 300 000 австралійців у здобутті основних цифрових навичок.

Email розсилка