Атаки програм-вимагачів завдали разючих збитків системі охорони здоров’я США

  • 27 Жовтня 2023

Загальна їхня сума становить $78 млрд

Атаки програм-вимагачів завдали разючих збитків системі охорони здоров’я США зображення

У нещодавньому звіті Comparitech йдеться про те, що галузь охорони здоров’я США за період з 2016 по 2023 роки зазнала збитків у розмірі $78 млрд через атаки програм-вимагачів. Ці приголомшливі втрати пояснюються насамперед простоями лікарень та клінік – сукупний їх час становить 6 350 днів або приблизно 18 років.

За останні 7 років з кібератаками зіткнулися майже 10 000 медичних установ, і дані понад 52 млн пацієнтів було скомпрометовано. Наведені цифри базуються на інформації, офіційно переданій правоохоронцям, що підкреслює гостроту проблеми.      

Програми-вимагачі еволюціонують, а хакери застосовують нові тактики, зокрема, методи подвійного та потрійного вимагання, і переконують співробітників цільових компаній здавати свої облікові дані для входу в систему, отримуючи над нею контроль. Дослідників також тривожить жорстокість кіберзлочинців до тих, хто не виконує їхні вимоги – нещодавно зловмисники стерли майже всі дані клієнтів данської компанії CloudNordic, коли та відмовилася платити викуп у 6 біткоїнів.

Швидких рішень і легких перемог у цій боротьбі експерти не прогнозують, наголошують лише на посиленні заходів кібербезпеки та особливій пильності до галузі охорони здоров’я як до стратегічної й однієї з пріоритетних цілей кібершахраїв.   

Email розсилка