Британська бібліотека повідомила про масштабний технологічний збій

  • 01 Листопада 2023

Схоже, найнадійнішим носієм інформації й досі лишається книга.

Британська бібліотека повідомила про масштабний технологічний збій зображення

Уранці 28 жовтня Британська бібліотека повідомила, що внаслідок кіберінциденту постраждали її сайт та надання онлайн-послуг, включно з доступом до Wi-Fi, і спрогнозувала, що ці проблеми «залишаться найближчими днями».

Технологічний збій вплинув на онлайн-системи та сервіси, на наш сайт і локальні служби, зокрема, на наші читальні. Ми розслідуємо інцидент за підтримки Національного центру кібербезпеки (NCSC) і фахівців з кібербезпеки, і дуже вдячні за підтримку та розуміння з боку наших користувачів, персоналу та партнерів.   

Представники Британської бібліотеки

Національна бібліотека Великої Британії – це одна з найбільших бібліотек світу, що має три відділення, з фондом у понад 150 млн одиниць зберігання, зокрема, 14 млн книжок. Саме в ній зберігається завірена копія Великої Хартії Вольностей. Зараз бібліотека все ще відкрита для відвідувачів, але приймає лише готівкові платежі. У читальних залах люди працюють без доступу до Wi-Fi або користуються мобільним інтернетом, а колекціонери можуть отримати замовлення, зроблені до 26 жовтня. З деякими обмеженнями замовлення приймаються у відділенні на Сент-Панкрас. Про розв’язання виниклих проблем бібліотека інформуватиме своїх користувачів через соціальні мережі.  

Email розсилка