Штучний інтелект від Brave буде анонімним і безпечним. На відміну від Bing і ChatGPT

  • 03 Листопада 2023

Браузер Brave запускає ШІ-помічник Leo, заточений під конфіденційність. Є й швидша платна версія Leo Premium

Чат-бот зі штучним інтелектом від Brave виходить на ринок
Чат-бот зі штучним інтелектом від Brave виходить на ринок

Браузер Brave, заточений під захист конфіденційності, запускає Leo — помічника на основі штучного інтелекту з максимальним рівнем приватності даних. Після закінчення тестування, Leo став доступний користувачам десктопної версії Brave (1.60 і вище), і невдовзі з'явиться в мобільних додатках.

Leo виконує стандартний спектр функцій чат-ботів: переклад, відповіді на запитання, резюмування і створення текстів, але з акцентом на конфіденційність — розмови не записуються і не використовуються для навчання штучного інтелекту.

Основна версія Leo працює на ШІ Meta Llama 2 і доступна безкоштовно. Також існує платний варіант — Leo Premium за $15 на місяць, який надає швидшого ШІ-помічника з моделлю Anthropic Claude 2 під капотом.

AI є потужним інструментом, який одночасно породжує питання про захист даних. Нам потрібне рішення, що ставить приватність на перше місце.

Брайан Бонді, технічний директор і співзасновник Brave

Бонді підкреслив, що компанія має намір забезпечити користувачам безпечне і персоналізоване використання ШІ у вже звичному онлайн-просторі, де наразі домінують Google, OpenAI та Bing.

Крім того, Brave обіцяє власникам платної версії доступ до ширшого спектру ШІ-моделей, покращені діалоги, пріоритетний доступ під час пікового навантаження, вищу швидкість роботи та ранній доступ до нововведень.

Email розсилка