Хакери полюють за особистими даними студентів і школярів

  • 05 Січня 2024

Вартість конфіденційної інформації такого роду коливається від $10 до $120.

Хакери полюють за особистими даними студентів і школярів зображення

Нещодавно хакери помітно активували зусилля з крадіжки цифрової інформації, яка стосується школярів та студентів. Під загрозою компрометації опинилися медичні записи, інформація про відвідування освітнього закладу, дисциплінарні дані, оцінки, фото, інформація про друзів та родину тощо. Лише 2022 року 960 шкіл зазнали різноманітних кібератак, і в результаті дані понад 2 млн осіб було викрадено.

Спосіб зламу шкільних та університетських мереж досить простий: старий добрий фішинг. У електронному листі чи в повідомленні розміщується посилання, перехід за яким буцімто гарантує фінансову вигоду. Насправді ж таку вигоду отримують лише шахраї. Також деколи хакери видають себе за знайомих жертви, змушуючи її розкривати облікові дані, як-от, приміром, паролі до акаунтів на Facebook, Twitter або iCloud.

Наслідком таких зламів може бути кібербулінг, шантаж, зловмисне використання особистих даних, зокрема, й фінансових, для отримання зиску, і навіть кібервикрадення – коли, використовуючи діпфейки і залякування жертви, злочинці вимагають у родичів викуп за інсценоване викрадення. Методи протидії цим загрозам теж давно відомі, але потребують постійного нагадування: складний пароль зі щонайменше 14 знаків, де комбінуються різні регістри літер, цифри і символи, вибір надійних налаштувань конфіденційності в облікових записах соцмереж, і обережність щодо сумнівних повідомлень з невідомих номерів, аж до повного їх ігнорування і видалення.      

  

Email розсилка