Google Play Store представляє нову безпекову позначку для застосунків Android

  • 06 Листопада 2023

Позначка розміщується в розділі «Безпека даних» Play Store.

Google Play Store представляє нову безпекову позначку для застосунків Android зображення

Ті програми Android, що пройшли перевірку безпеки мобільних додатків (MASA), відтепер матимуть позначку «Незалежна перевірка безпеки». Побачити її користувачі зможуть у розділі «Безпека даних» Play Store.  

MASA дозволяє розробникам проводити незалежну перевірку застосунків на відповідність глобальним стандартам безпеки, як-от Стандарт перевірки безпеки мобільних додатків (MASVS), надаючи користувачам більшу прозорість і можливість зробити усвідомлений вибір перед завантаженням ПЗ. Google прагне зробити розділ «Безпека даних» універсальним сервісом, що  представляє «уніфіковане уявлення про безпеку додатків», і пропонує детальну інформацію про тип зібраних даних, мету їхнього збору, та про те, чи передаються вони третім особам.

Сторонні розробники додатків, зацікавлені у такій перевірці, можуть звернутися безпосередньо до однієї з шести авторизованих лабораторій-партнерів, яка протестує доступний у Play Store застосунок і позначить потенційні проблеми безпеки для усунення. Якщо таких не виявлено і програма відповідає всім вимогам безпеки, лабораторія підтвердить це у звіті, надісланому безпосередньо в Google, і розробник отримає свою позначку.

В середньому тестування триває 2-3 тижні. Втім, хоча у Google і кажуть, що позначка допомагає визначити, чи віддає розробник пріоритет безпеці та конфіденційності своїх продуктів, сертифікація за базовими стандартами безпеки не означає, що перевірена програма не містить вразливостей. За цим доведеться стежити самим користувачам.

Email розсилка