Німецький виробник зброї Rheinmetal хоче збудувати 4 заводи в Україні

  • 18 Березня 2024

Si vis pacem, para bellum.

Німецький виробник зброї Rheinmetal хоче збудувати 4 заводи в Україні зображення

Німецький машинобудівник та виробник зброї концерн Rheinmetall повідомив, що планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи, на яких вироблятимуть різноманітне військове обладнання, а також порох, снаряди та зенітну зброю – коротко кажучи, все те, чого зараз гостро бракує ЗСУ. Оскільки чекати ухвалення рішень щодо допомоги Україні з боку, скажімо, США, можна й до нових віників, рішення німецького виробника зброї вельми на часі.  

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер озвучив потенційний річний товарообіг анонсованих заводів у 2-3 млрд євро, і підкреслив важливість України як стратегічного партнера для Німеччини. Торік акції компанії Rheinmetall зросли на 5 %, а загальні продажі продукції сягнули 7,2 млрд євро. Прогноз товарообігу на 2024 рік – понад 10 млрд євро.

У лютому Rheinmetall вже повідомляв про намір створити спільне українсько-німецьке підприємство з виготовлення артилерійських снарядів в Україні та побудувати зброярню в Литві. Ці прагнення цілком відповідають зусиллям наших союзників у ЄС, спрямованим на збільшення постачань боєприпасів для підтримки України у війні з росією.

Email розсилка