Meta, Google і Discord об’єдналися для боротьби з експлуатацією дітей в інтернеті

  • 08 Листопада 2023

Нова програма з обміну інформацією не дозволить зловмиснику вивести жертву на іншу платформу.

Meta, Google і Discord об’єдналися для боротьби з експлуатацією дітей в інтернеті зображення

Нова міжплатформова програма з обміну інформацією Lantern спрямована на боротьбу з сексуальною експлуатацією та насиллям над дітьми в інтернеті (OCSEA). Запобігти цьому сподіваються шляхом обміну сигналами між онлайн-компаніями, як-от Meta, Discord, Snap і Twitch. Суть полягає в тому, щоб не дати зловмисникам уникнути виявлення, перенаправляючи жертви на інші платформи.

Lantern є центральною базою даних для компаній, які можуть вносити туди інформацію та перевіряти власні платформи. Коли компанії фіксують відповідні сигнали, приміром, відомі електронні адреси чи імена користувачів, що порушують політику OCSEA, хеші або ключові слова CSAM (матеріалів про сексуальне насильство над дітьми), вони позначають їх у власних системах. Такі сигнали ще не доводять злочину, радше стають тривожним дзвіночком, що дозволяє почати внутрішнє розслідування, і, можливо, заблокувати обліковий запис користувача та повідомити про нього правоохоронцям.    

Технічна коаліція у складі Discord, Google, Meta, Quora, Mega, Roblox, Snap і Twitch розробляла Lantern два роки. У Meta заявили, що використали дані одного зі своїх партнерів, Mega, для видалення понад 10 000 профілів Facebook і акаунтів Instagram, повідомивши про них в Національний центр зниклих безвісти та експлуатованих дітей. Коаліція запевняє, що провела ретельну перевірку прийнятності програми – та відповідає юридичним, нормативним та етичним вимогам, – і замовила оцінку її впливу на права людини Бізнесу за соціальну відповідальність (BSR). У межах програми компанії проходитимуть обов’язкове навчання і регулярні перевірки, з постійним переглядом своєї політики й практики, а також визначать чіткі керівні принципи та правила обміну даними.     

Email розсилка