Тренд Get to Know Me в Instagram – загроза конфіденційності  

  • 30 Грудня 2023

Зловмисники завжди прагнуть пізнати вас краще.

Тренд Get to Know Me в Instagram – загроза конфіденційності   зображення

Цифрова епоха стирає межі конфіденційності. Ми постійно і майже не замислюючись над цим, ділимося особистою інформацією у соцмережах – причому такою, що, спитай нас хтось подібні речі на вулиці, напевне б відсахнулися від нього. Але інтернет створює ілюзію анонімності і часто робить нас необачними. А за необачність часом доводиться платити.

Еліана Шайло, експертка з кібербезпеки Deloitte, у своєму відео на TikTok позначила червоним прапорцем тренд «Познайомся зі мною» в Instagram. Користувачі популярної платформи для обміну фото і відео, що належить Facebook, охоче діляться з підписниками досить інтимними подробицями, як-от вік, зріст, фобії, наявність тату, пірсингу і родимок, та особистими симпатіями і антипатіями. На перший погляд, тут немає нічого особливого, але привернути увагу, приміром, хакерів у такий спосіб досить реально. Дата народження може стати потенційною точкою доступу до приватного життя людини; вона часто фігурує серед питань, призначених для захисту облікових даних в Інтернеті.

Понад 100 користувачів Instagram, переглянувши відео пані Шайло, заявили, що готові скаржитися на потенційну загрозу від тренду Get to Know до Facebook. Наразі невідомо, скільки з них висловили готовність просто не оприлюднювати зайву інформацію, уважно стежити за тим, що і для якої аудиторії поширюють, і тримати в секреті не лише номери банківських рахунків та облікові дані, але й контактні номери, адреси, ба навіть сімейний стан – а це ж бо захистить від загроз набагато швидше й надійніше, аніж будь-які скарги.      

Email розсилка