Signal тестує імена користувачів як заміну номерів телефону

  • 14 Листопада 2023

Етапи внутрішнього тестування вже пройдено, на черзі – попереднє бета-тестування.

Signal тестує імена користувачів як заміну номерів телефону зображення

Додаток для обміну повідомленнями з наскрізним шифруванням Signal просить своїх користувачів долучитися до бета-тестування функції підтримки імен користувачів як альтернативи телефонним номерам. Етапи внутрішнього тестування вже пройдені, кажуть на платформі, і обіцяють запустити функцію вже на початку 2024 року. Втім, такий серйозний перегляд архітектури застосунку навряд чи відбудеться так швидко.  

Поточні налаштування Signal вимагають реєстрації за номером телефону, і його знатимуть ті, кому ви надсилаєте повідомлення. Однак не всі хочуть ділитися своїм номером – і Signal пропонує рішення. Можливість показувати іншим лише ім'я контакту наразі доступна тестувальникам месенджера на Android, iOS та користувачам ПК. Після впровадження її можна буде активувати у розділі «Налаштування» >  «Профіль і налаштування» > «Конфіденційність» > «Номер телефону».

Телефонний номер все одно буде потрібен для створення облікового запису, і використовуватиметься як унікальна ідентифікація та засіб боротьби зі спамом. Судячи зі скриншоту, опублікованого на X, користувач також зможе запросити інші контакти, надіславши їм посилання або QR-код.

Email розсилка