Apple подала до суду на ексінженера iOS, який зливав журналістам дані про її продукти

  • 29 Березня 2024

Зокрема, про гарнітуру Vision Pro.

Apple подала до суду на ексінженера iOS, який зливав журналістам дані про її продукти зображення

У позові корпорації Apple до колишнього програмного інженера iOS Ендрю Ода йдеться, що він сприяв витоку інформації про понад десяток «яблучних» продуктів та розробок – зокрема, про застосунок Journal та гарнітуру змішаної реальності Vision Pro.

Також Ендрю Од буцімто надіслав «тисячі повідомлень» журналістам The Information і The Wall Street Journal. У своєму позові Apple стверджує, що згідно з даними робочого iPhone, виданого компанією, інженер мав понад 1400 зашифрованих комунікацій лише з одним журналістом WSJ протягом чотирьох місяців.   

Пан Од також надіслав журналістці The Information понад 10 000 текстових повідомлень зі свого робочого iPhone і подорожував через континент, щоб зустрітися з нею.

Завдяки своїй роботі над продуктивністю батареї та iOS Ендрю Од «був в курсі інформації про десятки найчутливіших проєктів Apple, включаючи розробку Apple-систем на чипах та моделі iPhone». В результаті такої діяльності журналісти дізнавалися про нові продукти та проєкти компанії ще на стадіях розроблення чи навіть планування. Попри те, що Apple провела внутрішнє розслідування і звільнила нелояльного інженера, компанія все одно вважає, що він «становить постійну загрозу, оскільки знає конфіденційну та службову інформацію».

Email розсилка