Hikvision підписав контракт з урядом Китаю на створення системи стеження за студентами-мусульманами

  • 21 Листопада 2023

Система стеження має працювати в провінції КНР із мусульманським населенням, і шукати студентів, які "незаконно" дотримуються посту під час Рамадану

Hikvision має допомогти КНР стежити за мусульманськими студентами
Hikvision має допомогти КНР стежити за мусульманськими студентами

Американська дослідницька група IPVM звинуватила китайську компанію Hikvision в тому, що остання розробляла технологію для виявлення мусульман-студентів, які дотримуються посту під час Рамадану, аналізуючи їхні харчові звички. Hikvision підтвердила, що отримала контракт на створення проекту "Smart Campus" для університету Міньцзян, але відкинула звинувачення у використанні своїх продуктів для ідентифікації етнічних меншин.

Згідно з умовами контракту на $9 млн, компанія мала розробити систему, здатну збирати велику куількість інформації про студентів, включаючи їхні щоденні звички та політичні переконання. Документація до контракту також містила згадки про функції виявлення студентів, що дотримуються релігійного посту.

КНР давно звинувачують у порушенні прав мусульманських меншин, і такий крок місцевої влади потенційно лише ускладнить ситуацію через для мусульманських студентів. В деяких регіонах країни, таких як Сіньцзян, державним службовцям, студентам і вчителям заборонено дотримуватися посту.

Раніше Hikvision також звинувачували у розробці технології для ідентифікації уйгурів, мусульманського народу в Китаї. Компанія підтвердила цей факт, але заявила, що така функціональність була відключена 2018 року.

Email розсилка