Міксер криптовалют Sinbad опинився під санкціями Міністерства фінансів США   

  • 30 Листопада 2023

За відмивання незаконних доходів і зв’язки з Lazarus Group.

Міксер криптовалют Sinbad опинився під санкціями Міністерства фінансів США    зображення

Міністерство фінансів США ввело санкції проти криптовалютного міксера Sinbad, який використовувався північнокорейськими хакерами з Lazarus Group для відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом. Правоохоронці також конфіскували його сервери.   

 Sinbad відмив мільйони доларів у криптовалюті, отримані від атак горезвісної групи Lazarus, включаючи злами Horizon Bridge і Axie Infinity. Sinbad також використовується кіберзлочинцями для маскування транзакцій, пов’язаних зі зловмисною діяльністю, як-от ухилення від санкцій, торгівля наркотиками, придбання матеріалів сексуального насильства над дітьми та додаткові незаконні продажі на ринках даркнету.

Заява Міністерства Фінансів США.

Творець Sinbad, на прізвисько «Мехді», сказав у лютому 2023-го, що його міксер – це законна ініціатива зі збереження конфіденційності й відповідь на зростальну централізацію криптовалюти. Проте копи дотримуються іншої думки, тож Sinbad став четвертим криптовалютним міксером, після Blender, Tornado Cash і ChipMixer, що потрапив під санкції США. Більш ніж третина коштів, отриманих ним за весь час існування, надійшли від криптозламів. Sinbad використовували хакери-вимагачі, ринки даркнету і шахраї. Підозрюють, що за ним стоїть та сама група творців, що і за Blender – такий висновок фахівці зробили, проаналізувавши моделі ланцюжка, спосіб роботи двох міксерів, подібності їхніх сайтів та їхні зв’язки з росією.   

Email розсилка