Великобританія блокуватиме шахраїв у соцмережах

  • 08 Грудня 2023

За все – від фішингу до шахрайства з криптовалютою.

Великобританія блокуватиме шахраїв у соцмережах зображення

Усі соціальні мережі, що діють у Сполученому Королівстві, зобов’язалися боротися з шахрайськими діями на своїх платформах. Уся зловмисна реклама, включно з фішингом для збору конфіденційних даних, криптовалютним шахрайством, фальшивими профілями знаменитостей, які закликають підписників долучатися до майнінгу, буде суворо заборонена, і у разі виявлення негайно блокуватиметься. Ці правила набудуть чинності з травня 2024 року.

У відповідній директиві міністра безпеки Великобританії Тома Тугендхата йдеться, що за невиконання цих правил основним платформам, як-от Facebook, Instagram, WhatsApp, X (Twitter) тощо, загрожують великі штрафи і заборона на діяльність всередині країни, тимчасово або й назавжди. Імпульс цим рішучим заходам надала кампанія «Зупинимо шахраїв у соціальних мережах», яку проводить Money Mail, фінансова «дочка» компанії Daily Mail. Своїм рішенням уряд Британії створив прецедент, яким, ймовірно скористаються й інші країни, зокрема США, Австралія та Канада.

За статистикою, з 2020 по 2022 рік понад 37 % дорослого населення Сполученого Королівства стали жертвами онлайн-шахрайства, поширюваного через соцмережі. 7 % з них постраждали від шахрайства з контрафактними товарами, ще 7 % – від любовних шахраїв, 20 % зазнали збитків через те, що шахраї видавали себе за інших осіб, 10 % – через інвестиційне і пенсійне шахрайство. Ще 30 % постраждало від шахрайства з працевлаштуванням, і 9 % – від програм-вимагачів та іншого шкідливого ПЗ.  

Email розсилка