Facebook та Instagram звинувачують у створенні ринку для полювання за дітьми

  • 11 Грудня 2023

Черговий позов проти Meta подав генеральний прокурор Нью-Мексико.

Facebook та Instagram звинувачують у створенні ринку для полювання за дітьми зображення

Генеральний прокурор штату Нью-Мексико Рауль Торрес стверджує, що платформи Facebook та Instagram просували облікові записи дітей та підлітків поміж кримінальників-педофілів, і дозволяли та навіть рекламували групи, створені для обміну насильницькими матеріалами щодо неповнолітніх. У позові також йдеться, що алгоритми Facebook пропонують дітям невідповідний віку сексуальний контент, й ігнорують скарги на нього.

Слідчі створили в Instagram та Facebook тестові облікові записи від імені дітей та підлітків, вказавши вік «користувачів». Один фейковий акаунт, що його буцімто вела 13-річна дівчинка, зібрав понад 6700 підписників, і рясний врожай з повідомлень та фото і відео оголених геніталій, надісланих у месенджер. Деякі цілком реальні дорослі чоловіки просили дівчинку зв’язатися з ними приватно, через WhatsApp, Telegram або Kik, і навіть запрошували на побачення офлайн. Реклама від Facebook рекомендувала підлітку стежити за акаунтами, де розміщувалося доросле порно, а на всі скарги про публікації та облікові записи «хижаків» надходила стандартна відповідь – «не виявлено порушень стандартів спільноти».

Тепер про те, чи є стандартами спільноти порно, яке пропонують підліткам, та групи «за інтересами» для педофілів, Meta розповідатиме в суді. Представники компанії запевняють, що роблять усе можливе для захисту дітей, включно з використанням нових технологій, залученням експертів із безпеки, а також співпрацею з правоохоронцями – однак прокурор Торрес наполягає, що пріоритетами Meta й далі залишаються залучення якнайбільшої кількості користувачів і прибутки від реклами, а не безпека неповнолітніх.

Email розсилка