Apple просить Павла Дурова заблокувати певні канали для користувачів iPhone з українськими SIM-картками

  • 25 Квітня 2024

Про це повідомив сам засновник Telegram.

Apple просить Павла Дурова заблокувати певні канали для користувачів iPhone з українськими SIM-картками зображення

Компанія Apple просить Павла Дурова, засновника і власника російського месенджера Telegram, заблокувати певні пропагандистські та новинні канали для користувачів iPhone з українськими SIM-картками. Про це сам Павло написав на своєму каналі – англійською мовою.

У лютому 2022 року я пропонував обмежити Telegram-канали в росії та Україні, тому що вони використовувалися для військової пропаганди. Однак і наші українські, і російські користувачі категорично виступили проти обмежень, ставлячи на перше місце свободу доступу до інформації, навіть упередженої. Я підтримав вибір наших користувачів. Ми все ще блокуємо облікові записи та ботів, які збирають координати для цільових ударів або публікують особисту інформацію із закликами до насильства.

Висловивши цю «зворушливу» турботу щодо свободи доступу до інформації російських користувачів, Павло Дуров згадав і про Apple, повідомивши, що Telegram отримує офіційні листи від «яблучної» корпорації, які «вказують, що певних змін тут не уникнути, принаймні для користувачів, які входять в Telegram на iPhone з українськими SIM-картками». Також він зазначив, що для збереження доступу користувачів Telegram змушений зважати на запити Apple щодо обмежень, і додав, що волів би зберегти доступ до нецензурованих новин та інформації, але це не завжди «залежить від нас».    

Email розсилка