Компанію XCast оштрафували на $10 млн за незаконний телемаркетинг

  • 04 Січня 2024

А ще – зобов’язали перевірити усіх своїх клієнтів.

Компанію XCast оштрафували на $10 млн за незаконний телемаркетинг зображення

Міністерство юстиції США оштрафувало компанію XCast, яка надавала послуги IP-телефонії, на $10 млн. Компанію звинувачували у порушенні Правил телемаркетингових продажів та сприянні проведенню незаконних телемаркетингових кампаній принаймні з січня 2018 року.    

XCast надавала послуги VoIP, які передавали мільярди незаконних автоматичних дзвінків американським споживачам, включно із шахрайськими дзвінками, що буцімто надходили від урядових установ.  

Пресреліз Міністерства юстиції США

Відповідаючи на такі дзвінки, користувачі чули заздалегідь записані маркетингові повідомлення; більшість з них доставлялися на номери, внесені в Національний реєстр заборони на дзвінки. Багато повідомлень містили погрози, фальшиві твердження про те, що вони пов’язані з державними установами, і вимагали від споживачів негайних дій – приміром, сплатити за комунальні послуги, бо в іншому разі їх відключать (повідомлення надходили нібито з Управління соціального захисту), або скасувати фіктивні платежі з кредитної картки (старий добрий фішинг).

Окрім штрафу, компанія XCast має перевірити всіх своїх клієнтів і негайно розірвати зв’язки з тими, які не дотримуються законів США про телемаркетинг. Наказ Федеральної торгової комісії США назавжди забороняє XCast надавати послуги IP-телефонії будь-якій компанії, що не має автоматизованої процедури блокування викликів із недійсних чи неавтентифікованих (за допомогою спеціальних систем) номерів.

Email розсилка