2023 року хакери з КНДР викрали $600 млн

  • 09 Січня 2024

Злами північнокорейських кіберзлочинців завдають жертвам найбільших збитків.

2023 року хакери з КНДР викрали $600 млн зображення

Торік хакери з КНДР викрали щонайменше $600 млн у криптовалюті. Попри тенденцію до зменшення розміру «здобичі» (як порівняти з $850 млн, вкраденими 2022 року),  на карбі північнокорейських зловмисників третина від привласненої в результаті кібератак криптовалюти. Додаткові ж порушення можуть збільшити суму їхнього торішнього незаконного доходу до $700 млн.    

Оскільки лише за останні два роки було вкрадено майже $1,5 млрд, хакерська майстерність Північної Кореї вимагає постійної пильності та інновацій від бізнесу та урядів.

Фахівці кібербезпеки з TRM Labs

Окрім сум, що вражають уяву – з 2017 року хакери з КНДР збагатили свою владу на $3 млрд доларів – тривожною є також ефективність їхніх зламів. Кібератаки, вчинені КНДР, були в середньому вдесятеро збитковішими, аніж злами інших зловмисників. Позаяк Північна Корея перебуває під санкціями, такі атаки є важливим джерелом фінансування тамтешніх програм зброї масового знищення і балістичних ракет. Для отримання доступу до активів жертви хакери використовують методи соціальної інженерії, а для відмивання коштів – криптовалютні міксери. Попри тиск правоохоронців, які блокують ці міксери, злочинці шукають (і знаходять) інші інструменти для легалізації доходів. Тож реальною, хоч і насправді складною протидією їм лишається одне – не дати вкрасти свої гроші.

Email розсилка