Іпотечний гігант Fidelity National Financial повідомляє про злам IT-мережі

  • 11 Січня 2024

Скомпрометовано дані 1,3 млн клієнтів.

Іпотечний гігант Fidelity National Financial повідомляє про злам IT-мережі зображення

Fidelity National Financial, один з найбільших постачальників послуг зі страхування прав власності та іпотеки у США, з активами на $74 млрд, повідомив про злам своєї IT-мережі. У листопаді 2023 року кіберзлочинці заволоділи даними 1,3 млн клієнтів FNF. Це змусило корпорацію ізолювати деякі системи і призупинити надання послуг, пов’язаних з іпотекою.

Відповідальність за атаку взяли на себе хакери з ALPHV, відомі також як BlackCat – серійні здирники з росії, чия мета – виключно фінансовий зиск. Попри це, у FNF не підтвердили, що для зламу використали саме програму-вимагач, і не відповіли на запит ЗМІ про характер інциденту та про те, чи вимагали хакери викуп. Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC), яка розслідує такі випадки, у своїй заяві також була небагатослівною.

Ми визначили, що неавторизована третя сторона отримала доступ до певних систем FNF, розгорнула тип зловмисного ПЗ, яке не поширюється самостійно, і викрала певні дані. Компанія не має доказів того, що інцидент безпосередньо вплинув на будь-яку систему, що належить клієнту, і жоден клієнт про це також не повідомляв.

Заява SEC

FNF заперечує суттєвий вплив цього зламу на свою діяльність, обіцяє надати постраждалим клієнтам безоплатні послуги кредитного моніторингу та ідентифікації, і «надалі запроваджувати посилені заходи безпеки для своїх бізнес-операцій». 

Email розсилка