Британський регулятор штрафує спамерів, що нав’язують фінансові послуги

  • 23 Січня 2024

Компанія, яка обіцяє позбавити боргів, сама стала боржником держави.

Британський регулятор штрафує спамерів, що нав’язують фінансові послуги зображення

Офіс уповноваженого з питань захисту інформації Великобританії (ICO) оштрафував наприкінці минулого тижня компанію LADH Limited зі штаб-квартирою в Олдемі за надсилання протягом шести тижнів (з березня по квітень 2022 року) понад 31 000 текстових повідомлень без дійсної згоди користувачів. Окрім того, в одержувачів спаму не було жодної можливості відмовитися від розсилки – всупереч Положенням про конфіденційність та електронні комунікації. За цей бліцкриг LADH Limited має заплатити 50 тис. фунтів.

Компанія-спамер у своїх повідомленнях обіцяла «безплатну допомогу у списанні до 85 % вашого боргу», і просила «перевірити, чи відповідаєте ви нашим вимогам», надіславши СМС з текстом HELP або Stop2Stop. Британська служба звітності щодо спаму отримала 106 скарг на небажані тексти, либонь, від тих, хто не повірив у таке велике щастя, як списання боргів задарма. Під час перевірки LADH Limited заявила, що мала «усні запевнення» від третьої сторони, котра й надала компанії дані для розсилки, що отримувачі погодилися на спам (твердження трохи фантастичне), але письмового підтвердження надати не змогла.

Енді Каррі, керівник відділу розслідувань ICO, сказав, що «надсилання небажаних повідомлень прямого маркетингу є незаконним, а всі організації, які використовують такі повідомлення, відповідають за дійсну згоду на зв’язок із кожним одержувачем». Це вже третій штраф, накладений регулятором 2024 року, і, якщо LADH Limited погодиться сплатити його до 12 лютого, матиме від держави суттєву знижку у розмірі 10 тис. фунтів стерлінгів. Схоже, компанія знайшла-таки дієвий метод зменшення боргів.   

Email розсилка