2023 року британці втратили від шахрайства £2,3 млрд

  • 19 Лютого 2024

Але насправді збитки можуть бути ще більшими.

2023 року британці втратили від шахрайства £2,3 млрд зображення

Британська аудиторська фірма BDO опублікувала звіт за 2023 рік, в якому йдеться, що обсяг збитків унаслідок шахрайства збільшився вдвічі, як порівняти з 2022 роком, і становить £2,3 млрд, але реальні втрати можуть бути більшими у кілька разів, позаяк жертви повідомляють в поліцію лише про один такий злочин із семи.

Загальне зростання втрат від шахрайства у BDO пояснюють розвитком новітніх технологій – значна їх частина припадає на інтернет-шахрайство. Тут і фішинг, і махінації у галузі онлайн-торгівлі, і викрадення коштів з кредитних карток, і злами систем – коротко кажучи, все, що може запропонувати темний бік прогресу. Особливу тривогу у фахівців викликає той факт, що кількість випадків шахрайства з великими сумами грошей, від £50 млн, збільшилася проти 2022-го аж на 60 %. Також викликає занепокоєння щораз частіше використання для таких злочинів ШІ – тут, визнають експерти, шахраї на кілька кроків випереджають правоохоронців.    

До висновків BDO приєднуються й банки Великобританії. Торік банк Barclays заявив, що понад 70 % шахрайства відбувалося у соціальних мережах, онлайн-магазинах і застосунках для знайомств, а центрами таких злочинів були й залишаються Лондон (столиця – в усьому столиця) і південний схід Англії. Також на тлі кризи вартості життя зросла кількість людей, які намагаються шахраювати з муніципальними податками або пробують повернути втрачені на азартних іграх гроші коштом держави.     

Email розсилка