Міністерство фінансів США ввело санкції проти росіянки за відмивання криптовалюти

  • 06 Листопада 2023

Метою незаконних транзакцій був доступ росіян до західних фінансових ринків в обхід міжнародних санкцій.

Міністерство фінансів США ввело санкції проти росіянки за відмивання криптовалюти зображення

Міністерство фінансів США ввело санкції проти росіянки за участь у відмиванні криптовалюти для еліти рф та угруповань кіберзлочинців, включно з вимагачами з Ryuk. За даними департаменту, Катерина Жданова сприяла великим транскордонним транзакціям, щоб допомогти своїм краянам обійти міжнародні санкції і отримати доступ до західних фінансових ринків.

Жданова працює з організаціями, де відсутні засоби контролю за протидією відмиванню коштів та фінансуванню тероризму, як-от з російською криптовалютною біржою Garantex Europe OU, і використовує численні методи переказу коштів для їхнього обігу у всьому світі – зокрема, готівку і зв’язки з іншими міжнародними партнерами та організаціями, які відмивають гроші.       

Заява Міністерства фінансів США

Жданову також звинувачують у наданні послуг особам, пов’язаним з угрупованням російських хакерів та відмиванні понад $2,3 млн викупу, сплаченого жертвами програми-вимагача Ryuk. Раніше, у лютому 2023 року, громадянин рф Денис Дубніков визнав себе винним у спробах приховати джерело доходів та у відмиванні коштів, отриманих за допомогою кібератак Ryuk. Російська криптобіржа Garantex також вже потрапляла під санкції США у квітні 2022 року – це збіглося із закриттям даркнет-маркету Hydra    

Email розсилка