OpenAI наразі не може зареєструвати GPT як торгову марку

  • 21 Лютого 2024

Для патентування термін GPT вважається надто загальним.

OpenAI наразі не може зареєструвати GPT як торгову марку зображення

Бюро патентів і товарних знаків США (PTO) відхилило заявку OpenAI щодо реєстрації терміна GPT. Визначення «генеративний попередньо навчений трансформер» здалося чиновникам надто загальним для реєстрації на одну компанію, а, крім того, на думку урядовців, патентування може завадити конкурентам описувати свої продукти як GPT.

Компанія OpenAI у своїй заявці стверджувала, що GPT – не описове слово, і що користувачі, почувши його, відразу розуміють, про що йдеться. Однак Патентне бюро США виснувало, що користувачі самої технології добре знають, що визначення GPT належить до загального типу ПЗ, а не лише до продуктів OpenAI. З появою генеративного ШІ багато його розробників додають цю назву до найменування своїх продуктів, однак найбільшої популярності, безумовно, набула розробка OpenAI – ChatGPT.

Це вже другий випадок, коли Бюро патентів США відхиляє заявку OpenAI на реєстрацію торгової марки GPT – вперше чиновники сказали «ні» ще у травні 2023 року. Втім, компанія ще може оскаржити це рішення у Комісії з розгляду суперечок та апеляцій, і таки отримати GPT як власний торговельний знак.   

Email розсилка