Кібербезпека портів США стала пріоритетом для адміністрації Байдена

  • 22 Лютого 2024

Посилену увагу обіцяють й до інших об’єктів стратегічної інфраструктури.

Кібербезпека портів США стала пріоритетом для адміністрації Байдена зображення

Білий дім приділяє підвищену увагу кібербезпеці портів США, визначивши її як пріоритет для адміністрації Байдена. Найближчим часом очікується підписання указу, спрямованого на зміцнення безпекової інфраструктури національних портів та посилення захисту від потенційних кіберзагроз.

Згідно з цією директивою, будуть запроваджені нові правила для портових операторів, що визначають стандартні протоколи безпеки для захисту ІТ-інфраструктури морських транспортних систем. Порти США відіграють ключову роль в економіці – вони приносять до бюджету понад $6 трлн, у них працює понад 31 млн осіб, однак поточна безпекова інфраструктура робить їх вразливими до кібератак, зокрема, з використанням програм-вимагачів. Саме це й намагається виправити Білий дім.

Також посилена увага буде приділена захисту об’єктів критичної інфраструктури – як-от електромережі, ядерні реактори та нафтопроводи. Ці системи переважно автоматизовані і керуються в режимі онлайн з мінімальним втручанням людини, а це значно підвищує ризик проникнення в них хакерів.

Адміністрація Байдена опублікує вичерпні безпекові рекомендації наступного тижня і дасть громадськості час для відгуків і пропозицій. Ймовірно, наступного року ці вказівки, із врахованими зауваженнями суспільства і фахівців, набудуть сили закону. Також планується припинити всі портові операції із використанням кранів китайського виробництва.  

Email розсилка