Джо Байден заборонив продавати особисті дані американців країнам, що викликають занепокоєння

  • 28 Лютого 2024

А непокоїться президент США здебільшого через росію і Китай.

Джо Байден заборонив продавати особисті дані американців країнам, що викликають занепокоєння зображення

Президент США Джозеф Байден підписав указ, який передбачає заборону на масовий продаж фінансових, медичних, геномних і геолокаційних даних країнам, які викликають занепокоєння – це, зокрема, росія і Китай. На брифінгу з приводу цього указу чиновник з адміністрації Байдена зазначив, що нинішня політика і закони США мають забагато прогалин у тому, що стосується захисту особистої інформації.    

Наша нинішня політика та закони залишають відкритий доступ до величезної кількості конфіденційних особистих даних американців. Купівля даних через брокерів наразі законна у США – і це прогалина в нашому наборі інструментів національної безпеки.

Фахівці з кібербезпеки та захисту конфіденційності давно попереджають про ризики нерегульованої багатомільярдної індустрії так званих «брокерів даних» – посередників, які купують і продають інформацію, немов на біржі. Торік восени дослідники з Дюкського університету заявили, що видали себе за іноземних агентів і з легкістю придбали цілі масиви особистих даних про військовослужбовців США, включно з інформацією про стан їхнього здоров’я.

Окрім КНР та рф, указ Байдена забороняє продаж даних громадян США до Куби, Венесуели, КНДР та Ірану. Президент США також закликає обидві партії Конгресу розглянути і ухвалити всеохопні закони про захист конфіденційності, «особливо важливі для захисту безпеки наших дітей».  

Email розсилка