Комітет ВР зі свободи слова шукатиме як заборонити російський Telegram в Україні

  • 29 Лютого 2024

Хоч спершу здалося б «повиводити» звідти всі офіційні урядові сторінки.

Комітет ВР зі свободи слова шукатиме як заборонити російський Telegram в Україні зображення

Учасники круглого столу «Журналістські стандарти та професійна етика в умовах війни», проведеного за ініціативою парламентського Комітету з питань свободи слова, висловилися за заборону російського месенджера Telegram в Україні. Зокрема, голова правління громадської організації «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт зазначив, що «Telegram – це ворожа платформа, і держава ніяк не протидіє, а навпаки заохочує її використання».

Поки ще ця Єврокомісія не змінилася, і поки Програма «RАДА: наступне покоління» складає плани для поїздок на наступний рік, я вас прошу звернутися до нас відвідати цю Єврокомісію, яка має досвід заохочення технологічних платформ до співпраці. Тому що є європейські практики, як із цим працювати. Важливо їх переймати, щоб нас потім не цькували за, так би мовити, «перешкоджання свободи слова», ну оце все – що люблять казати «ліваки». І давайте використовувати ці можливості, поки вони є і активно просувати саме європейські практики боротьби з недружніми технологічними платформами.

Схожі заяви зробили директорка громадської організації «Інститут масової інформації» Оксана Романюк та інші учасники круглого столу. Утім, користувачі в коментарях, загалом, безумовно, підтримуючи тезу про ворожість Telegram, запитують ще, як так сталося, що владі розвиднилося щодо цього лише на третьому році великої війни з рф, і чи не є оте, що «люблять казати «ліваки» – насправді тим, чим воно здається, тобто спробою прикрутити активність опозиційних каналів, яких у ТГ також не бракує, лишивши в інфополі один «Єдиний телемарафон». Які саме шляхи заборони Telegram в Україні запропонують можновладці, і які європейські інструменти для цього використають – покаже час.  

Email розсилка