Хакери з BlackCat відповідальні за кібератаку Change Healthcare

  • 01 Березня 2024

Масштабна кібератака призвела до збою в роботі аптек США.

Хакери з BlackCat відповідальні за кібератаку Change Healthcare зображення

Дані кількох незалежних джерел свідчать про те, що за масштабною кібератакою на Change Healthcare, яка призвела до збою в роботі аптек США минулого тижня, стоїть банда програм-вимагачів ALPHV/BlackCat.  

Атакована мережа Change Healthcare надає широкий спектр ІТ-послуг для медичних установ, включно з ПЗ для аптек, яке дозволяє перевіряти надані пацієнтами рецепти та визначати страхове покриття. Клієнтами Change Healthcare є дві найбільші аптеки США – CVS і Walgreens, які миттєво відчули на собі негативні наслідки збою. Технологічний бізнес у галузі охорони здоров’я вперше підтвердив злам 21 лютого та в результаті відключив деякі свої ІТ-системи. У п'ятницю, 23 лютого, Американська асоціація фармацевтів заявила, що диспансери по всій країні не можуть передавати страхові вимоги через кібератаку, і це призводить до затримок з отриманням рецептів.

Минулого тижня UnitedHealth у заяві до Комісії з цінних паперів і бірж США звинуватила у вторгненні в мережу «підозрюваного суб’єкта, пов’язаного з національною державою, який загрожує кібербезпеці». За цими туманними визначеннями стоїть безумовний факт – здирники з BlackCat, пов'язані із рф, попри заяви ФБР про припинення їхньої діяльності, повернулися, і зупинятися не збираються.

У понеділковому оновленні Change Healthcare повідомила, що справи не покращуються.

Email розсилка