Російські хакери зламали сайти кількох транспортних організацій і Мінтранспорту Данії

  • 05 Березня 2024

Кажуть, що це помста за підтримку «злочинного режиму Зеленського».

Російські хакери зламали сайти кількох транспортних організацій і Мінтранспорту Данії зображення

Аеропорт Копенгагена і данські транспортні компанії Movia й Danish Transport Agency нещодавно зазнали DDoS-атаки, внаслідок якої їхні сайти не працювали на вихідних. За кілька днів атаки повторилися – цього разу знову постраждали мережі копенгагенського аеропорту, міністерства транспорту та кількох муніципалітетів. Проросійське хакерське угруповання NoName, яке взяло на себе відповідальність за ці інциденти, заявило, що влада Данії помиляється, якщо думає, ніби кібератаки припиняться, і додало якусь маячню у дусі росЗМІ про «злочинний режим Зеленського».

Насправді влада Данії, звісно ж, абсолютно не думає, що кібератаки росіян припиняться – а навпаки, думає, як захиститися від майбутніх хакерських нападів, аналізуючи ті, що вже скоєно. Голова Данської служби з надзвичайних ситуацій Ярл Ван Хансен заявив, що Данія «безнадійно неготова» до такого типу «гібридної загрози». На його думку, розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS-атаки) не становлять аж такої великої небезпеки, однак мають на меті посіяти паніку серед населення, яке певний час не може скористатися звичними (і потрібними) онлайн-ресурсами. Однак це далеко не єдиний тип атак на озброєнні у кіберзлочинців; приміром, злами урядових сайтів та витік особистої інформації або даних, що є державною таємницею – проблема набагато серйозніша.

Данські фахівці з кібербезпеки також побоюються, що з поточним рівнем кіберзахисту в Данії запобігти такого роду небезпекам навряд чи вдасться. Данські урядовці, вважають спеціалісти, мають рівнятися на сусідню Швецію, яка створює великомасштабні системи реагування на кризи, зокрема, й у кібергалузі. Бо, мабуть, єдина правда, яка будь-коли лунала з вуст росіян – це «Ми не зупинимося!» І вони не зупиняться. Їх доведеться зупиняти.

Email розсилка