Адміністрація Байдена перевірить китайські автомобілі на предмет загрози нацбезпеці США

  • 01 Березня 2024

Вони також «викликають занепокоєння» урядовців.

Адміністрація Байдена перевірить китайські автомобілі на предмет загрози нацбезпеці США зображення

2023 року Китай став найбільшим автоекспортером у світі, обігнавши Японію і відправивши за кордон 5,26 млн авто. Адміністрація Байдена ініціювала розслідування щодо автомобілів, ввезених до США з КНР та інших ненадійних країн, аби визначити, чи не становлять вони загрози національній безпеці. Білий дім нагадав, що китайські автівки мають «постійне підключення до телефонів водіїв», а завдяки системам допомоги водію можуть отримати «інформацію про інші транспортні засоби та американську інфраструктуру загалом».

Авто збирають велику кількість конфіденційних даних про своїх водіїв і пасажирів; регулярно використовують камери та датчики для запису детальної інформації про інфраструктуру США; безпосередньо взаємодіють з критичною інфраструктурою; ними можна керувати віддалено.

Розслідування вестиме Міністерство торгівлі США. Його очільниця Джина Раймондо заявила, що їхнім пріоритетним завданням буде зрозуміти, «наскільки великі масиви інформації може отримувати технологія цих авто, та чи можна дистанційно маніпулювати підключеними ТЗ», і, виходячи з цього, визначати, чи вживати заходів. Наразі виготовлені в Китаї авто не надто поширені на американських дорогах, насамперед через ввізне мито у 27, 5 % від вартості ТЗ, але на європейських ринках їх безліч. Тож результати розслідування США стануть у пригоді і ЄС.

Email розсилка