До розмінування українських територій залучать ШІ

  • 04 Березня 2024

Відповідну угоду було підписано в Лондоні.

До розмінування українських територій залучать ШІ зображення

У межах робочого візиту до Великобританії делегації Міністерства економіки України було підписано угоду з технологічною компанією Palantir, яка спеціалізується на аналітиці великих даних.

Завдяки можливостям платформи штучного інтелекту Palantir, сервіс аналізуватиме інформацію і зможе порадити найефективніші методи очищення конкретної території – за допомогою дронів чи із застосуванням традиційних методів.

Мета проєкту – розмінування українських територій швидше, дешевше та безпечніше. Зараз заміновано 156 000 кв. км землі, а в зоні ризику перебуває понад 6 млн українців. Співпраця з Palantir – це можливість зберегти людські життя та швидше розпочати відбудову України. Виконавчий віцепрезидент Palantir у Великій Британії та Європі Луїс Мослі підкреслив, що підписана угода допоможе врятувати життя українців та зміцнити економіку України, і зазначив, що його компанія «стоїть пліч-о-пліч з Україною та її народом».

Бази даних, які оброблятиме ШІ, міститимуть дані обстеження територій ДСНС, ДССТ (Державною спеціальною службою транспорту) та неурядовими операторами з регулярним оновленням, а також інформацію про стан і кількість технічних засобів, і наявність піротехнічних підрозділів.

Email розсилка