Укрзалізниця показала медичний евакуаційний поїзд

  • 15 Березня 2024

Перший його вагон був переобладнаний всього за 4 дні навесні 2022 року.

Укрзалізниця показала медичний евакуаційний поїзд зображення

Укрзалізниця разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством оборони України та Командуванням Медичних сил вперше продемонструвала медичний евакуаційний поїзд. Це перший у світі потяг, створений спеціально для швидкого транспортування поранених військовослужбовців. До того Укрзалізниця використовувала лише окремі медичні вагони. Про це розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, було створено на початку березня 2022 року. Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, задіяних у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці. Дякуємо всім партнерам, з ким реалізуємо цей надзвичайно важливий проєкт. Унікальний досвід залізничників, медиків і військових дає можливість рятувати життя – і це те, чим Укрзалізниця займалась і займається від початку повномасштабного вторгнення.

Упродовж двох років великої війни медичні вагони поступово оснащувалися комплексним обладнанням нового покоління. Всі вони автономні й обладнані апаратами ШВЛ, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами тощо. Є навіть реанімаційні вагони з кисневими станціями, а в деяких, у разі найкритичніших випадків, можна провести оперативне втручання під час руху поїзда. До кінця 2024 року для потреб медичної евакуації переобладнають ще 8 вагонів.

Email розсилка