У соцмережі X нова очільниця служби безпеки

  • 04 Квітня 2024

Третя за два роки, і перша – після перерви у 10 місяців.

У соцмережі X нова очільниця служби безпеки зображення

Посаду керівника служби довіри та безпеки у соціальній платформі Х ніяк не можна назвати синекурою. Йоель Рот, перший очільник служби безпеки, ще з тих часів, коли Х була Twitter, звільнився з посади за 50 днів після придбання соцмережі Ілоном Маском, через радикальну незгоду з новою політикою власника. Утім, попри це, пан Рот пішов тихо і цивільно – і так було б й надалі, але Ілон у своєму твіті натякнув, що Йоель Рот – педофіл (як і зазвичай, не обтяжуючи себе доказами), після чого пан Рот, чия провина полягала лише в тім, що він не любить і не підтримує Трампа, мусив залишити свій дім через системні погрози.  

Наступна очільниця служби безпеки Елла Ірвін, що керувала модерацією контенту, також не вгодила вимогливому Маску, і звільнилася після різкої критики з його боку. На запит британського новинного агентства Reuters про причини звільнення пані Ірвін платформа Х надіслала автоматичну відповідь з емодзі-какашкою (рівень креативності вражає). Після того майже рік святе місце залишалося порожнім, соцмережу за фактичну відсутність модерації й кричуще недотримання власної ж безпекової політики не критикував лише лінивий, і ось нарешті посаду обійняла ще одна камікадзе – Кайлі МакРобертс, що й раніше працювала в Х.

Акаунт пані МакРобертс на Х зараз приватний, а профіль на LinkedIn, вона, схоже, нещодавно видалила. У Х заявили, що Кайлі МакРобертс «очолювала ініціативи з підвищення прозорості в наших методах модерації з використанням міток, покращення безпеки за допомогою ключів доступу, а також зі створення нашого нового Центру безпеки в Остіні». (Йдеться про штаб-квартиру з безпеки у столиці Техасу для ста модераторів, які мають дати раду тому безладу, що панує нині на платформі Маска.)

Email розсилка