Співзасновник криптобіржі FTX сяде на 25 років

  • 05 Квітня 2024

Вирок суду – винен за всіма пунктами звинувачення.

Співзасновник криптобіржі FTX сяде на 25 років зображення

Колишній мільярдер і співзасновник збанкрутілої криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід отримав 25 років ув’язнення за шахрайство та змову. У залі суду відбувалися серйозні торги – прокуратура наполягала на максимальному терміні – 50 років позбавлення волі, схарактеризувавши злочин Бенкмана-Фріда як «одне з найбільших фінансових шахрайств в історії та, ймовірно, найбільше за останнє десятиліття». За словами прокурорів, Сем украв понад $8 млрд клієнтських коштів для особистого збагачення. Адвокати натомість намагалися представити свого підзахисного «математичним ботаном», а не «безжалісним фінансовим серійним вбивцею», і просили від 5 до 6,5 років ув'язнення. Зрештою зійшлися посередині.  

Оголошуючи вирок, суддя Льюїс Капран підкреслив, що Сем Бенкман-Фрід «не виказав жодного каяття за вчинені жахливі злочини», назвавши заяви захисту про те, що клієнти FTX нічого не втратили, «оманливими та логічно хибними».

Злодій, який бере свою здобич до Лас-Вегасу й успішно ставить вкрадені гроші, не має права на зменшення покарання, використовуючи виграш у Лас-Вегасі для повернення вкраденого.

Підсудний не визнав своєї провини за жодним пунктом звинувачення, а їх було аж сім, зокрема, електронне шахрайство, відмивання грошей, шахрайство з цінними паперами та змова з метою вчинення цих злочинів. Сем Бенкман-Фрід заявив, що «ухвалив низку поганих рішень», які «переслідують його щодня». Адвокат підсудного Марк Коен сказав, що «пан Бенкман-Фрід наполягає на своїй невинуватості та продовжить енергійно боротися з висунутими проти нього звинуваченнями». Наскільки енергійно – невідомо, але час на боротьбу у пана Бенкмана-Фріда тепер точно є. А ось з мріями стати одного дня президентом США, йому, схоже, доведеться попрощатися.

Email розсилка