Німецька влада перевела 30 тисяч чиновників із Windows на Linux

  • 08 Квітня 2024

Каже, це задля «цифрового суверенітету».

Німецька влада перевела 30 тисяч чиновників із Windows на Linux зображення

30 тисяч держслужбовців німецької землі Шлезвіґ-Гольштайн перейшли з ОС Windows від Microsoft на Linux. Уряд нарешті завершив тестування LibreOffice, яке почалося ще 2021 року, і тепер офіційно переводить всіх держслужбовців на нову ОС і нове ПЗ.

Ландтаг (місцевий представницький законодавчий орган) вирішив перейти від пропрієтарного програмного забезпечення до безплатних систем з відкритим вихідним кодом. Через високі вимоги до апаратного забезпечення Windows 11 ми матимемо проблеми зі старими комп’ютерами. З Linux у нас цього немає

Уряд землі пропонує навчальну програму з роботи на Linux, з постійним її оновленням. Поміж причин переходу на ОС Linux – економічна ефективність, вища безпека та можливість координації між різними системами. Один з тамтешніх міністрів заявив, що у Linux не такі великі вимоги до ПЗ, а пропрієтарне програмне забезпечення не дозволяє користувачам впливати на потік даних, і збільшує залежність від хмарних сервісів. Також ощадливим німцям не доведеться платити за ліцензійне ПЗ. Уряд Шлезвіґ-Гольштайну активно просуває ідею цифрового суверенітету. «Відкритий код просто пропонує нам більше гнучкості», – кажуть чиновники.

Email розсилка