Спроба соцмережі Х змінити доменні імена «Twitter.com» на «X.com» зазнала фіаско

  • 11 Квітня 2024

Йти на Х.com хочуть не тільки лише всі користувачі.

Спроба соцмережі Х змінити доменні імена «Twitter.com» на «X.com» зазнала фіаско зображення

У понеділок на користувачів платформи Х чекала новина – першою її помітили власники iPhone з ОС iOS. Відкривши на своїх гаджетах застосунок Х (колишній Twitter), вони зауважили, що посилання у дописах з «Twitter.com» автоматично змінюється на «X.com», і масово почали реєструвати доменні імена із закінченням на *twitter.com, з метою безпеки. І так само масово питати: «Серйозно, X Corp?»  

Офіційно платформа Twitter вже давно перейменована на Х, хоча дописи на ній за звичкою називають твітами, однак її основне доменне ім’я – Twitter.com, і там досі знайдеться кілька офіційних сторінок зі словом «Twitter» у назвах. Схоже, цей факт викликав непозбувну бентегу в Ілона Маска, і він вирішив у добровільно-примусовому порядку нагадати всій аудиторії соцмережі, яка його улюблена буква. Користувачі ж у відповідь за допомогою реєстрації доменних імен навіч показали, які наслідки може мати така зміна, і які можливості для фішингу вона відкриває шахраям.

Один користувач зареєстрував доменне ім’я space-twitter.com, яке у повідомленнях на X показувалося як space-x.com (назва космічної фірми, що також належить Маску). Інші просто нагадали, як працює фішинг – коли користувач, який не перевірив гіперпосилання (а їх насправді майже ніхто не перевіряє), клацне на адресу відомої вебсторінки (як-от carfax.com), то опиниться він на carfatwitter.com, де його шанси підхопити якесь зловмисне ПЗ разом із завантаженим файлом, чи мимохіть подарувати свої облікові дані зловмисникам, ввівши їх у буцімто коректне поле, зростуть кількаразово. 

Користувачі Х встигли зареєструвати понад 60 доменних імен * twitter.com, перш ніж платформа Х виправила свою помилку – за останніми даними, автоматичних змін із «Twitter.com» на «X.com» більше не відбувається.   

Email розсилка