Британська лазерна зброя DragonFire може невдовзі опинитися в Україні

  • 15 Квітня 2024

І працювати раніше, ніж у самій Британії.

Британська лазерна зброя DragonFire може невдовзі опинитися в Україні зображення

Військово-морський флот Великобританії планує розгорнути лазерну зброю DragonFire на кораблях Королівського флоту вже до 2027 року. Але ще раніше «Полум’я Дракона», призначене для збиття БпЛА, може опинитися в Україні – для тестування в реальних бойових умовах.

Зазвичай впровадження нової зброї може тривати до 10 років, але безупинні польоти «шахедів» і ракет над Україною спонукають британців, як союзників, діяти швидше і рішучіше. Система DragonFire може працювати і на морі, і на суші, з кораблів та вантажівок; вона безшумна і невидима, позаяк довжина ударної лазерної хвилі становить приблизно 1 мікрон.

DragonFire – це лазерна зброя спрямованої дії, яка створює «ідеальний лазерний промінь» шляхом фокусування 37 каналів лазерних променів потужністю 1,5 кВт та поєднання їх за допомогою дзеркал для подальшого злиття. Постріл системи триває до 10 секунд, його вартість – 10 фунтів (492 грн). Промені DragonFire рухаються зі швидкістю світла і перетворюють поверхню металу на плазму. Радіус дії системи засекречений, але відомо, що боєзапас її необмежений – доки доступна електроенергія.

Початково планувалося, що система знищуватиме БпЛА, однак британські розробники і військовики вважають, що потужності DragonFire вистачить і для нейтралізації зброї з більшою швидкістю руху, приміром, балістичних ракет. І кращої нагоди перевірити це, ніж в Україні, зараз не знайти. На жаль.

Email розсилка