Російський Telegram заблокував українські боти для військової координації

  • 29 Квітня 2024

Про це повідомило ГУР МО України.

Російський Telegram заблокував українські боти для військової координації зображення

На офіційному Telegram-каналі Головного управління розвідки Міноборони України з’явилося повідомлення про те, що керівництво російської платформи заблокувало боти, через які небайдужі громадяни, зокрема й на тимчасово окупованих територіях, передавали різноманітні дані українським Силам оборони. Також під блокування потрапили координатори навігації та відстеження подій.  

Сьогодні керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії росії проти України, в тому числі заблоковано «Головний бот розвідки». Це відбулось всупереч правилам та публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало.

Разом із «Головним ботом розвідки» заблоковані бот-координатор з півдня України, бот ППО для відстеження шахідів, бот від Мінцифри «єВорог» та офіційні боти Головного управління розвідки (ГУР) та Служби безпеки України (СБУ). Про блокування свого бота повідомив і легіон «Свобода Росії», який воює на боці України.

ГУР закликає у жодному разі не надсилати персональні, та й будь-які інші дані, на канали зі схожими назвами, які зараз створюють росіяни; контакти для зв’язку із ГУР можна знайти тут. Головне управління розвідки запевняє, що, «незважаючи на блокування нашого бота – ваші персональні дані в безпеці!» Однак, якщо ви колись користувалися заблокованими ботами, то сподіваємося, що робили це, максимально себе захистивши – бо на ці запевнення навряд чи варто покладатися.

Email розсилка